IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр: 5 идеи в стил „негативно пространство“

8 май 2022 13 30

Можете лесно да ги изпробвате у дома

IStockphoto

IStockphoto

Един пролетен маникюр задължително трябва да съдържа цветя. А използването на поне два-три цвята, за предпочитане по-пъстри, е задължително. Ако ви предстои да отидете в салона или се лакирате сами вкъщи, може да ползвате и някои познати стилове. Например добре познатия на мнозина „негативно пространство“.

Когато една част от нокътната плочка е с декорация, а другата остава празна, най-често на прозрачна или нюд основа, говори за така нареченото „негативно пространство“. С него ще имате по-семпъл и същевременно актуален пролетен маникюр, стига да включите няколко основни неща в него.

Пролетен маникюр – какво ви е необходимо?

- пила за нокти;
- лакове в поне 3 различни цвята (задължително зелено);
- топ лак;
- залепващи се лентички за френски маникюр;
- апликатор и тънка четка за лак;
- печати за нокти/ самозалепващи се стикери.

Предлагаме ви 5 идеи за пролетен маникюр в стил „негативно пространство“, които да изпробвате:

1. Цветно по френски

Френският маникюр, при който всеки връх на нокътя е с различен цвят, все още е на мода. Но може да го надградите, като добавите по малка арт маргаритка на всяка плочка.

За да спазите правилото за „негативно пространство“, цветенцето с бяло трябва да бъде поставено или в единия, или в другия край на нокътя.

2. Пролетни вълни

Поставянето на вълни, пускащи се от различни страни на нокътя, е тенденция от няколко месеца насам. Тази пролет може да ползвате цветовете на сезона именно за тях.

Освен розово и червено, може да съчетаете зелено и жълто, лилаво и мадженда, както и да си направите други свежи комбинации.

3. Пълзящи цветя

Вместо да правите традиционния френски маникюр с бяла или друг цвят лента, изпробвайте тази идея. С помощта на лакове с тънка четка и апликатор, ще си направите „пълзящи цветя“. Те трябва да са с по-дребни елементи, които започват от върха и се разпростират към средата на плочката. Останалата част от нокътя остава свободна.

Нежни цветенца, листенца и точки съставят въпросния пролетен маникюр, който може да бъде с безцветна, млечна или нюд матова основа.

4. Пеперуди

Пролетта е сезонът на цветята, а те се опрашват от пчели. Често към цветовете им се прилепват шарени пеперуди. Ако харесвате тези насекоми, използвайте тяхната красота за вашите нокти.

Оформете ноктите с пила и нанесете безцветен лак или друга по-изчистена основа. След това – с печат във формата на пеперуда или чрез готова лепенка за декориране, поставете мотива на всеки нокът.

Пеперудката може да бъде миниатюрна или среден размер, в единия ъгъл, в основата на нокътя или в центъра му.

5. Нежен цвят

Ако имате по-къси нокти и не искате прекалено натрапчив лак, просто ги оформете. После нанесете безцветен лак. И в центъра на всяка плочка направете малък цвят в бяло. Ще стане лесно с тънка четка или апликатор с по-остра глава.

Това също е един вид „негативно пространство“ и е много елегантна и лесно изпълнима идея.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари